Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про фактичні перевірки

, опубліковано 27 липня 2021 о 09:52

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує платникам податків про право податкової служби проводити камеральні, документальні та фактичні перевірки. Звертаємо увагу, що Законом України від 4 грудня 2020 року № 1071 скасовано мораторій на проведення документальних планових перевірок. Щодо фактичних, то вони проводилися і в період дії мораторію.

Фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами). Перед початком фактичної перевірки, посадовими особами податкового органу може бути здійснена контрольна розрахункова операція та хронометраж господарських операцій з метою реального відображення готівкової виручки суб’єкта господарювання.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot