Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коментар від ДПС

, опубліковано 09 червня 2021 о 09:09

Як прокоментувала в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області Ірина Долозіна, переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 445,6 млн грн земельного податку та орендної плати за землі державної та комунальної власності. В свою чергу, фізичні особи перерахували 39,6 млн гривень.

Нагадуємо, що нарахування сум податку за землю фізичним особам – власникам або користувачам земельних ділянок проводиться контролюючими органами (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації податкове повідомлення-рішення про внесення податку до 1 липня 2021 року. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Також Ірина Долозіна зауважила, що сплата земельного податку – це законний обов’язок кожного власника чи користувача землею. А надходження від цього податку – вагома частина бюджету місцевих громад, що йде на благоустрій та соціальний розвиток рідних містечок.

https://ukranews.com/ua/news/780953-vid-vlasnykiv-ta-orendariv-zemelnyh-dilyanok-donechchyny-nadijshlo-zemelnogo-podatku-na-tretynu