Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Голова Мангушської територіальної громади Володимир Караберов: «Декларування доходів - вагомий крок до покращення життя рідної громади!»

, опубліковано 27 квітня 2021 о 15:13

До інформаційної кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, приєднався голова Мангушської ТГ Володимир Караберов, який закликав громадян виконати свій конституційний обов’язок та своєчасно подати декларацію про майновий стан і доходи.

Як зауважив голова громади, основним джерелом наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб. Він становить найбільшу питому вагу надходжень, а саме – 60% від всіх надходжень до місцевого бюджету. Кошти, які спрямовуються до місцевого бюджету, в тому числі з зарплат місцевих мешканців, від підприємницької діяльності, від декларування доходів громадян – фінансовий ресурс, який при ефективному використанні дозволяє розвивати селища та села нашої громади.

«Шановні громадяни! Виконайте свій конституційний обов’язок – задекларуйте свої доходи, які не були оподатковані під час їх виплати у вигляді: подарунків, проданих транспортних засобів, іноземних доходів; доходів викладачів від репетиторства; доходів від перевезення вантажів та громадян; доходи від надання житла чи транспорту в оренду іншим фізичним особам; спадщини чи отримання в дарунок майна не від членів сім’ї першого та другого ступеня споріднення  тощо. Враховуючи, що основними напрямками діяльності Мангушської громади є туризм та сільське господарство, закликаю власників готелів, міні готелів, приватних пансіонатів та пересічних громадян, що надають в оренду житло для відпочивальників під час літнього сезону, громадян, що отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, від перепродажу сільгосппродукції, яка не є власноруч вирощеною, задекларувати доходи та сплатити податки», - наголосив Володимир Караберов.

Також він додав, що добровільне декларування доходів – це загальноприйнята практика у всьому світі, що свідчить про податкову культуру громадян, їх повагу до держави. Від ставлення кожного платника податків до цієї справи залежить майбутнє всієї громади.

«Ми хочемо жити в цивілізованому суспільстві, а для цього необхідно так само цивілізовано ставитися до своїх обов’язків. Здійснюючи свій внесок до бюджету, ми не тільки піклуємось про регіон, а й робимо інвестиції в майбутнє», - підкреслив голова Мангушської громади.

Податківці нагадують, що до закінчення деклараційної кампанії залишилося менше тижня. Громадяни, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності та отримали доходи у 2020 році не від податкових агентів, за який не сплачено податок з доходів фізичних осіб, повинні надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку. Вхід до Електронного кабінету – за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.