Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже пів мільйона штрафних санкцій донараховано за порушення у сфері використання РРО

, опубліковано 16 квітня 2021 о 09:57

Особлива увага в ГУ ДПС у Донецькій області приділяється завжди актуальному напряму контролю у сфері використання РРО суб`єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі. За 3 місяці 2021 року засобами РРО при продажу товарів (послуг) проведено розрахункових операцій на суму більше 3 млрд гривень.

З початку року працівниками підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту області проведено 24 перевірки щодо контролю за здійсненням розрахункових операцій, під час яких встановлено факти порушення касової дисципліни. За результатами проведених фактичних перевірок порушникам донараховано 496 тис. грн штрафних санкцій, з яких 488 тис. грн вже сплачено до бюджету.

Податкова служба Донеччини нагадує, що з 01 січня 2022 року РРО застосовуватимуть всі платники єдиного податку 2-4 групи. І саме час всім підприємцям та громадянам уважно придивитися до переваг програмних РРО:

 

  • реєстрація ПРРО через Електронний кабінет;
  • фіксування дати, часу та деталей розрахункової операції;
  • можливість використання контрольно-звітної інформації, що передається від пристрою (чеки): суб’єктами господарювання – для самоконтролю та громадянами – для захисту своїх прав, як споживачів;
  • відмова від друку паперових чеків;
  • безкоштовне програмне забезпечення та інтерфейси користувачів — суб’єктів господарювання та покупців;
  • сканування штрих-коду для отримання ціни товару з бази даних;
  • можливість використовування офлайн.

 

Суб’єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.

Нагадаємо - банер також містить нормативно-правові акти, відеоуроки щодо процедури реєстрації ПРРО, отримання електронних ключів у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС, інструкції щодо заповнення та подання форм, інформаційні повідомлення щодо оновлення версій безкоштовних програмних рішень, контакти відповідальних осіб ДПС, які надають роз’яснення, пов’язані з роботою ПРРО, тощо.

Запровадження програмного РРО стане ефективним інструментом контролю за проведенням розрахункових операцій з боку держави та зручним електронним сервісом для користувачів РРО і громадян-покупців.

 

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot