Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За допомогою мобільного додатку «Legal ZrPlat» у 2020 році на Донеччині вийшли з «тіні» 84 працівника

, опубліковано 29 січня 2021 о 14:39

Одним з гострих нагальних питань, що потребує негайного вирішення, є легалізація трудових відносин та заробітної плати. Адже через тіньовий ринок зайнятості держава втрачає мільйони гривень несплачених податків, а громадяни позбуваються законних соціальних гарантій.

Продовжується робота податківців і з підприємствами регіону з питань додержання мінімальних гарантій в оплаті праці. ГУ ДПС у Донецькій області акцентує увагу, що з 1 січня 2021 року встановлено мінімальну заробітну плату у розмірі 6 000 грн, тож, саме час переглянути всім роботодавцям доходи, що виплачуються найманих працівникам, та забезпечити рівень заробітної плати не менш законодавчо встановленого.

Нагадуємо, що завдяки мобільному додатку #Legal_ZrPlat, розробленому податковою Донеччини, кожен громадянин регіону в «три кліки» може захистити свої права та поскаржитися на недобросовісних роботодавців або порушення у сфері легалізації підакцизної групи товарів. Завантажити цей безкоштовний додаток на свій гаджет можна засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).

За допомогою відповідних вкладок можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані, або поскаржитися анонімно. Всі отримані повідомлення будуть розглянуті з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

Так, до Податкової Донеччини у минулому році надійшло через мобільний додаток 162 звернення, що стосуються порушень трудового законодавства. У тому числі 99 звернень – по платникам інших регіонів, які перенаправляються за належністю для вжиття заходів у Київську, Дніпропетровську, Львівську, Харківську, Луганську, Одеську, Херсонську та    Миколаївську області.

З метою захисту прав кожного працівника, гарантованих державою, та упередження можливих втрат бюджету, ГУ ДПС у Донецькій області вживаються усі заходи в межах повноважень та здійснюється контроль в частині проведення аналізу викладеної у зверненнях інформації, проведення роз’яснювальної роботи (зустрічі, співбесіди з посадовими особами підприємства), у випадку встановлення порушень трудового та іншого законодавства матеріали передаються до Головного управління Держпраці у Донецькій області для врахування в роботі та подальших заходів.

За результатами проведеної роботи у лютому-грудні 2020 року фахівцями Податкової Донеччини офіційно працевлаштовано 84 працівника.

Робота у «тіньовому» секторі стає все більш некомфортною для  недоброчесних суб’єктів господарювання. З метою запобігання фінансової та інших видів відповідальності податківці наполегливо закликають платників до неухильного дотримання податкового законодавства.

 

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!

Додаткові матеріали