Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 2,7 млн грн залишили туристи Донецькому регіону

, опубліковано 28 січня 2021 о 16:01

Непомітно пролетів ще один рік. І за підсумками непростого 2020 року можна вже зробити висновки щодо нових лідерів туристичної інфраструктури Донеччини.

Так, за 12 місяців 2020 року відпочивальники Донеччини залишили у регіоні 2,7 млн гривень туристичного збору.

У 2019 році, зазвичай, найбільш привабливими для мешканців та гостей регіону році були курортні зони Азовського узбережжя, але пандемія внесла свої корективи – у 2020 році до місцевих бюджетів міст Маріуполя та Мангуша надійшло усього 0,7 млн гривень. Новими лідерами з цього збору у 2020 році стали м. Краматорськ та м. Слов’янськ, гості та туристи яких залишили місцевим бюджетам по 0,8 млн грн відповідно.

Нагадаємо, що туристичний збір – це місцевий податок, кошти якого поповнюють місцеву скарбницю та розвивають інфраструктуру вітчизняного туризму. Ставки збору тепер диференційовані щодо видів туризму та обчислюються фіксовано (незалежно від розміру плати за проживання) – від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, яка складає 6 000 гривень.

Таким чином, ставка туристичного збору у 2021 року складає:

до 0,5% (для внутрішнього туризму) – 30 грн;

до 5% (для в`їзного туризму) – 300 гривен.

Податкова Донеччини нагадує корисні посилання на офіційні сторінки Державної податкової служби України: Telegram - t.me/tax_gov_ua, Facebook - fb.com/TaxUkraine, YouTube - youtube.com/TaxUkraine.

Крім того, у нас теж є YouTube-канал  https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot та підписуйтесь на офіційні канали податкової служби, щоб не пропустити важливе!