Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено скайп-вебінари для платників податків чотирьох міст Донеччини

, опубліковано 04 січня 2021 о 11:07

Нещодавно  працівники управління податкового адміністрування ГУ ДПС у Донецькій області вийшли на скайп-зв`язок з платниками ПДВ Покровська, Слов`янська, Краматорська та Дружківки, яких цікавили актуальні питання, пов’язані з зупиненням реєстрації податкових накладних відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» ( далі – Порядок) .

На онлайн-зустрічі начальник Покровського відділу податків і зборів з юридичних осіб Ірина Малахова поінформувала про порядок подання таблиці даних платника податку на додану вартість, відповідності/невідповідності платника податку критеріям ризиковості, алгоритм дій у разі зупинення податкових накладних/розрахунків коригування, порядку оскарження рішень про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування.

Слухачі отримали роз`яснення, що подання Таблиці даних платника ПДВ, передбачене Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, - одна з можливостей для уникнення зупинення податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Спікер зазначила, що у разі зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній / розрахунку коригування, для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі. Довела перелік документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі, реєстрацію яких зупинено в Реєстрі.

 Головний державний ревізор-інспектор Слов’янського відділу податків і зборів з юридичних осіб Ольга Чала під час спілкування з платниками акцентувала увагу на порядку дій платників у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних. Звернула увагу, що письмові пояснення та копії документів подаються до ДПС в електронній формі засобами електронного зв’язку. Детально висвітлила перелік документів, необхідних для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та зазначила, що вказаний перелік наведено в наказі Міністерства фінансів України від 12.12.2019 №520.

Платники отримали онлайн роз’яснення щодо особливостей заповнення Таблиці даних платника податків на додану вартість. Спікер окремо зупинилась на необхідності надання пояснення до Таблиці даних, нагадала про необхідність повідомлення платника податків про об’єкти оподаткування за формою 20-ОПП. Зазначила, що платник може подати Таблицю без наявності факту зупинення реєстрації податкової/розрахунку коригування в ЄРПН.

В ході іншого вебінару начальник Краматорського відділу податків і зборів з юридичних осіб Ольга Михайлюк нагадала учасникам вебінару, що відповідно до вимог п.201.16 ст.201 Податкового кодексу України для безумовної  реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість, ознайомила з порядком її заповнення, особливо -  деяких рядків таблиці даних, при заповненні яких виникає найбільше запитань у платників. Пояснила, що згідно з пп. 15 та 16 Порядку, затвердженого постановою КМУ №1165, комісія регіонального рівня розглядає таблицю даних платника податку з поясненнями протягом п’яти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування  або неврахування таблиці даних платника податку, яке надсилається платнику податку.

А головний державний ревізор-інспектор Дружківського відділу податків і зборів з юридичних осіб Ганна Проскуріна зупинилась на порядку зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування та подання таблиці даних та пояснення платників податків.

Особливу увагу приділила переліку документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування. 

В ході вебінарів платники отримали змістовні відповіді на запитання та  практичні поради.

Проведення вебінарів податковою Донеччини триває!

 

Не встигли на вебінар? Дивіться його у відеозапису. Повне відео вебінарів - на ютуб-каналі ГУ ДПС у Донецькій області за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCzcW1e1XnPo_Qc6oV6XP3YQ?view_as=subscriber