Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підтримка громадських ініціатив податківцями Донеччини на засіданні Громадської ради

, опубліковано 17 грудня 2020 о 20:21

Сьогодні відбулося підсумкове засідання Громадської ради при ГУ ДПС у Донецькій області за участі керівника регіональної служби – Ірини Долозіної.

І хоча Громадська рада створена у новому складі тільки у 2020 році, нею вже проведено 4 засідання, розроблено план роботи на поточний рік, створені профільні комітети на місцях.

Відкрив засідання Голова ради Олександр Ревякін, він доповів про спільну діяльність всіх членів Громадської ради, проведені заходи та досягнуті результати за 2020 рік. Окремо було розглянуто та винесено на голосування питання доцільності пролонгації діяльності Громадської ради до закінчення каденції (дворічного терміну) в умовах ліквідації ГУ ДПС у Донецькій області як юридичної особи публічного права та утворення Головного управління ДПС у Донецькій області як відокремленого підрозділу ДПС України. Було прийнято рішення направити відповідне звернення на ім’я голови Громадської ради при ДПС України.

 Під час засідання ради податківці, представники громадських організацій  та запрошені до участі в заході юристи служби і представник Маріупольського державного університету розглянули ряд спірних питань діючого законодавства. Так, зокрема, були обговорені питання щодо обов’язкового застосування РРО окремим представникам підприємництва, які викликають неоднозначне тлумачення та потребують вирішення на законодавчому рівні.

Ірина Долозіна у своїй промові подякувала членам ради за активну участь у вирішенні проблемних питань, підкреслила важливість співпраці громадянського суспільства та державних органів. Також вона розповіла про реорганізацію податкових органів, впровадження інформаційних технологій та електронних сервісів, що дуже актуально під час дистанційного спілкування платників з податковою службою.

 З метою забезпечення наукової підтримки під час вирішення проблемних питань, що виникають при застосуванні податкового законодавства, Ірина Долозіна запропонувала долучати до роботи Громадської ради висококваліфікованих фахівців у відповідній галузі, досвідчених працівників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, представників вітчизняних та міжнародних інститутів громадянського суспільства, експертних і наукових організацій, підприємств, установ та організацій.

«Податкова служба повинна розвиватися та проваджувати податкову культуру європейського зразка на засадах партнерства держави та бізнесу. Це не тільки адміністрування податків, але й аналіз та спільне вирішення найважливіших податкових проблем, розробка рекомендацій і надання обґрунтованих пропозицій», - зазначила Ірина Долозіна.

Наприкінці заходу було прийняте рішення щодо підготовки спільного листа із зазначених науково обґрунтованих пропозицій, спрямованих на реалізацію державних програм і рішень у податковій сфері та спрямування їх до Державної податкової служби України.