Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від платників Донеччини надійшло майже 5 млрд грн ПДФО

, опубліковано 15 червня 2020 о 12:07

Податок на доходи фізичних осіб традиційно залишається одним з основних дохідних джерел наповнення місцевих бюджетів, адже його надходження складають понад 70 відсотків від загальних надходжень до місцевих скарбниць Донеччини. Саме тому одним із першочергових завдань Податкової Донеччини є контроль за дотриманням суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати найманим працівникам і сплати належних сум ПДФО до бюджету.

Так, з початку 2020 року від платників Донецького регіону надійшло 4,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, у тому числі до державного бюджету – 1,2 млрд грн, до місцевих скарбниць – 3,7 млрд гривень.

Загалом, в зрівнянні з аналогічним періодом минулого року, цього податку надійшло на 86 млн грн більше, що дозволить забезпечити ефективний розвиток бізнесу у регіоні та сприятиме вирішенню низки соціальних проектів.

Податкова Донеччини нагадує, що з метою захисту прав найманих працівників розроблений та вже ефективно працює мобільний додаток Legal Zrplat, за допомогою якого кожен громадянин Донецького регіону зможе  поскаржитися на недобросовісних роботодавців. Цей безкоштовний додаток можна завантажити на мобільний телефон чи планшет засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).