Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний додаток #Legal_ZrPlat доповнено новими функціями

, опубліковано 07 травня 2020 о 11:34

Ще восени Урядом розпочато застосування системних заходів з детінізації ринку підакцизних товарів. Податкова Донеччини, підтримуючи даний тренд, працювала над розробкою нового функціоналу, який дозволить громадянам протидіяти незаконному обігу підакцизної продукції.

З 28 січня за ініціативи в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області Ірини Долозіної стартував мобільний додаток «Legal ZrPlat», який сприяє виявленню фактів порушень законодавства про працю, дозволяє подати скаргу на виплату заробітної плати в «конвертах». Тестування даної версії електронного продукту пройшло успішно і мало багато позитивних відгуків. Тільки за місяць додаток завантажили 350 користувачів.

Враховуючи суспільний попит та завдання Уряду щодо легалізації підакцизної групи товарів, цей додаток було доповнено новими вкладками: «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (бензин, дизельне паливо, скраплений газ)» та «Поскаржитись на порушення законодавства у сфері підакцизних товарів (тютюнові та алкогольні вироби)».

Так, у разі встановлення порушення з боку суб’єктів господарювання – продаж алкогольної та тютюнової продукції без відповідної ліцензії, марок акцизного податку, не видача фіскального чеку та продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, у нагоді стане оновлений додаток «Legal ZrPlat». Тут можна викласти суть скарги, вказавши назву компанії і особисті дані або поскаржитися анонімно. Всі отримані повідомлення будуть розглянуті з дотриманням вимог чинного законодавства та нормативних документів.

Окрім того, в мобільному додатку є дуже зручний розділ "податковий календар", з яким ви ніколи не прогавите терміни важливих звітів або подій. А вкладка "податкові калькулятори" буде корисна не тільки бухгалтерам та підприємцям, а й для самих працівників, так як дозволить перевірити правильність нарахування заробітної плати.

Нагадуємо, що мобільний додаток «Legal ZrPlat» можна завантажити на телефон засобами Play Market (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.solidpack.legalzrplat) або App Store (https://apps.apple.com/us/app/legal-zrplat/id1490703512?ls=1).