Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині зібрано понад 5,4 мільярдів гривень до зведеного бюджету країни

, опубліковано 07 квітня 2020 о 12:28

За перший квартал 2020 року внесок Донецької області до бюджетів всіх рівнів склав понад 5,4 млрд гривень.

Слід зазначити, що більше половини, а саме 55,5% від усіх надходжень зведеного бюджету залишається у місцевих бюджетах регіону. Так, місцеві скарбниці вже отримали більше 3,0 млрд грн, що на 66,1 млн грн більше, ніж торік. Основні податки, які формують місцевий бюджет – це податок з доходів фізичних осіб (2,2 млрд грн), єдиний податок (більше 264 млн грн) та плата за землю (майже 262 млн гривень).

Цьогоріч до державного бюджету країни бізнес Донеччини спрямував 2,4 млрд гривень. Найбільші надходження податків (зборів) забезпечено з податку на додану вартість (752 млн грн), податку на доходи фізичних осіб (майже 742 млн грн) та податку на прибуток підприємств (514,7 млн гривень).

У Головному управлінні ДПС у Донецькій області відзначають, що завдяки партнерському діалогу між органами влади та бізнесом рівень тіньової економіки в регіоні поступово зменшується, результатом чого є значне зростання надходжень з податку на додану вартість та податку на доходи фізичних осіб. Керівництво Податкової Донеччини висловлює свою вдячність та повагу усім платникам податків, які в ці непрості часи своєчасно та в повному обсязі забезпечують надходження до зведеного бюджету Донецького регіону.