Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Донеччині розпочато цикл зустрічей з проблемних питань СМКОР

, опубліковано 28 лютого 2020 о 11:15

#НоваПодаткова кидає виклик «мінімізаторам», щоб скоротити обсяг тіньового ПДВ та забезпечити комфортні і прозорі умови роботи сумлінним платникам податків. Система моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних вже довела свою ефективність, упередивши багатомільярдні оборудки з ПДВ, а відтак, в бюджеті залишились десятки мільярдів гривень, які могли б опинитись у кишенях шахраїв. 

Вчора в м. Слов’янськ розпочався цикл зустрічей з проблемних питань блокування податкових накладних з податку на додану вартість, ініційований очільником Податкової Донеччини Іриною Долозіною. Керівництво  Слов’янсько-Лиманського, Покровсько-Добропільського, Бахмутського,  Костянтинівсько-Дружківського та Краматорського управлінь зустрілися з представниками бізнес-спільноти Донеччини.

Під час зустрічі платникам ПДВ розповіли про нововведення у системі СМКОР у зв’язку з набранням чинності Постанови КМУ від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

За час свого існування вона кілька разів змінювалася і з кожною новою інтерпретацією все ефективніше виконувала свою функцію: бути стримуючим фактором для несумлінних платників, що у незаконний спосіб отримують податкові вигоди, одночасно забезпечуючи дотримання прав та гарантій законослухняних платників податків.

Постанова №1165 – це результат широкого та тривалого діалогу між органами виконавчої влади, правоохоронними органами, народними депутатами, представниками громадськості та бізнесу. Відтепер критерії ризиковості платника ПДВ затверджені саме Кабінетом Міністрів України, що усунуло всі суперечливі моменти, які мали місце під час чинності попередньої версії.

Важливим нововведенням цієї Постанови стало внесення змін до ознак безумовної реєстрації та показників позитивної податкової історії, у разі відповідності яким не зупиняється реєстрація податкових накладних. Таким чином, сумлінний платник, своєчасно сплачуючи податки та відповідаючи іншим критеріям позитивної податкової історії, тільки виграє – відшкодування ПДВ такому платнику буде забезпечено автоматично та прозоро, без втручання податкової.

Держава вже живе в новій реальності і Податкова Донеччини докладе максимум зусиль, щоб створити рівні правила гри для усього донецького бізнесу. По всій Донецькій області регулярно проводитимуться координаційні зустрічі з платниками податків, метою яких є створити людям і підприємствам комфортні умови для самостійної та швидкої сплати податків.