Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року управлінням боротьби з відмиванням доходів виявлено 69 кримінальних правопорушень

, опубліковано 12 грудня 2019 о 10:39

За інформацією управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області за січень – листопад 2019 року складено 69 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму збитків, завданих державі, у розмірі 3 млрд гривень. З них 16 правопорушень у сфері контролю за державними закупівлями на суму більше 170 млн гривень.

Під час проведення перевірок працівниками податкової служби Донеччини виявлено цілий «букет» різноманітних фактів відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом – це і фінансові операції, пов’язані з привласненням, розтратою майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, і ухилення від сплати податків, і службове підроблення фінансових документів тощо.

Усі матеріали по проведеним перевіркам передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним Кодексом України.

На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань правоохоронними органами  відомості щодо 18 кримінальних правопорушень та 61 матеріал було приєднано до кримінальних проваджень.

Протягом січня-листопада поточного року в рамках кримінальних проваджень, порушених за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області вилучено грошових коштів на 5,4 млн гривень, бюджету відшкодовано збитків у сумі 24,4 млн гривень.