Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аудитом Донеччини донараховано більше 600 мільйонів гривень

, опубліковано 11 грудня 2019 о 12:13

За січень-листопад 2019 року фахівці підрозділів управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування ГУ ДПС у Донецькій області провели 627 документальних перевірок, за результатами яких донараховано податкових зобов’язань на 603,8 млн гривень. Крім того, в ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 140,6 млн грн, що упередило несплату податку на прибуток у майбутньому на 25,3 млн гривень.

Також за результатами контрольно-перевірочної роботи на 27,1 млн грн зменшено залишки від’ємного значення з ПДВ, які включаються до податкового кредиту наступних податкових періодів.

Вже зараз Податкова Донеччини акцентує увагу виключно на тих платниках, які мають ризики несплати коштів до бюджету, а, отже, підтримує курс Уряду щодо зменшення тиску на бізнес, що надає змогу суттєво зменшити кількість перевірок. При визначенні ризиків застосовується інтелектуальний підхід, що підвищує якість доказової бази та відсоток сплати за результатами перевірки.

Також за 11 місяців 2019 року підрозділами аудиту Донеччини додатково забезпечено надходжень до державного бюджету у сумі 64,7 млн гривень. За результатами проведених документальних перевірок поточного року до бюджету надійшло 36,3 млн гривень.