Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Донеччина: «врожай» податків від аграріїв регіону склав майже 194 мільйони гривень

, опубліковано 05 грудня 2019 о 11:33

Аграрії Донеччини вже завершили комплекс осінньо-польових робіт та відзвітували щодо врожаю сільськогосподарських культур у 2019 році. Також і місцеві бюджети отримали свій «врожай» податків – за 11 місяців 2019 року місцеві скарбниці Донецького регіону отримали від платників четвертої групи спрощеної системи оподаткування 193,6 млн грн єдиного податку.

Сьогодні у Донецькій області 887 представників аграрного бізнесу обрали спрощену систему оподаткування. Лідерами зі сплати єдиного податку четвертої групи є аграрії, що перебувають на обліку у Мар`їнському районі, з результатам понад 35,8 млн грн, від агросектору Волноваського району надійшло 30,3 млн гривень. Трішки менше надійшло від сільгоспвиробників Мангушського району – 29,7 млн гривень.

Нагадуємо, що до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75%.

Ставка податку залежить від категорії земель (або водного фонду) та їх розташування (рілля, сіножаті і пасовища, багаторічні насадження, сільгоспугіддя, що перебувають в умовах закритого ґрунту тощо). Її розмір розраховується у відсотках від бази оподаткування, тобто від площі земельних ділянок.