Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від платників Донеччини надійшло в рахунок погашення боргу з ЄСВ понад 490 мільйонів гривень

, опубліковано 22 листопада 2019 о 10:51

За даними управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Донецькій області, з початку року забезпечено надходжень в рахунок погашення заборгованості з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на суму більше 493 млн гривень.

Податкова Донеччини акцентує увагу, що ЄСВ повинен сплачуватися своєчасно і у повному обсязі, незалежно від фінансового становища платника.

Нагадуємо – згідно чітко визначеного алгоритму погашення заборгованості з єдиного внеску податкові органи працюють спільно з органами державної виконавчої служби. В цій взаємодії органи податкової служби виконують функції адміністратора, а ось органи державної виконавчої служби вже виконують функції безпосереднього стягнення.

Так, якщо платник єдиного внеску ігнорує свій обов’язок щодо сплати ЄСВ, органи ДПС надсилають такому платнику вимогу про сплату боргу. У разі, якщо протягом 10 календарних днів з дня надходження вимоги він не сплачує суму боргу або не оскаржує вимогу у встановленому порядку, орган ДПС надсилає вимогу, як виконавчий документ, до органу державної виконавчої служби для її подальшого примусового виконання.

Зазначимо, що згідно до діючого законодавства строки давності щодо стягнення ЄСВ не застосовуються, а його примусове стягнення   супроводжується арештами та, відповідно, блокуванням рахунків платника у банківських установах, арештом майна такого платника, примусовим вилученням майна та його подальшої реалізації, тощо. 

Чи варто наражати свій бізнес та упорядкований образ життя на такі неприємності?

Податкова служба Донеччини нагадує – отримати інформацію про стан заборгованості з ЄСВ можна, звернувшись до відповідного органу ДПС або онлайн, за допомогою Електронного кабінету платника податків.