Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова в тренді: бере участь у Першому інвестиційному форумі під егідою Президента України "RE: THINK. Invest in Ukraine"

, опубліковано 29 жовтня 2019 о 13:02

«Морські ворота Донбасу та Східної України» так у народі кажуть про Маріуполь. Маріуполь – це прифронтове, дуже значуще для країни місто, яке жило в темряві окупації та вибороло свободу. Розвиток його інфраструктури є складовою національної безпеки. Тому саме у цьому місті, з ініціативи президента Володимира Зеленського сьогодні, 29 жовтня 2019 року розпочав роботу Перший Міжнародний інвестиційний форум "RE: THINK. Invest in Ukraine".
На інвестфорумі функціонують 6 ключових панельних дискусій і більше 10 спеціальних заходів, презентації IT-Стартапів, виставка інвестиційних проектів, успішні кейси великих компаній та інше.
На захід завітало більше 50 представників міжнародних і українських інвестиційних фондів, компаній, донорських організацій і міжнародних фінансових корпорацій. Також у форумі беруть участь більше 350 гостей, серед яких - представники уряду й місцевої влади, інвестори, представники посольств, бізнесу, молоді лідери й ЗМІ.
Не стоїть осторонь від такої грандіозної події і Нова Податкова, її очільник Сергій Верланов та керівник податкової Донеччини Ірина Долозіна також прийняли участь в інвестиційному форумі.
Наша держава на цій великій платформі для зустрічі ділових людей зможе показати потенційним інвесторам зміни в Україні. Нова Податкова серед тих, хто ці зміни робить: це повне перезавантаження податкової служби, це побудова партнерських відносин між податковою - як сервісом, і платником - як її клієнтом.
Для податкової служби Донеччини головним був і залишатиметься платник податків, умови його діяльності та забезпечення для нього комфортних стосунків з державою.


Зараз в ГУ ДПС у Донецькій області перебувають на обліку: 78 859 юридичних осіб і 118 401 підприємець.
З них 56 % (44 393) юридичних осіб та 50 % (59 394) підприємців, зареєстровані в населених пунктах, розташованих на окупованих територіях.
Через події на території області кількість платників – як юридичних осіб, так і підприємців – в 2014 – 2017 роках скорочувалась. На теперішній час, завдяки спільним зусиллям органів влади всіх рівнів маємо позитивну тенденцію. Так, в 2019 році кількість юридичних осіб на 4 783 перевищила їх кількість на початок 2014 року. З 2018 року почала збільшуватись і кількість підприємців – зараз їх на 4 470 більше, ніж на початок 2018 року, хоча рівня 2014 року їх кількість так і не досягла.
Державна податкова служба області намагається всіма можливими способами створити всі необхідні умови для платника, перш за все для малого та середнього бізнесу.
Для платників – громадян, підприємців та юридичних осіб – у Донецькій області функціонує 21 центр обслуговування платників: в середньому за місяць надається понад 20,5 тис. адміністративних послуг (за день – понад 900).
Розширюється коло електронних сервісів, що створює додаткові можливості для платників, в т.ч. і громадян з тимчасово окупованих територій.
Податки мають добровільно сплачуватися. У той же час, люди мають бачити реальну користь від цих дій – що їх гроші йдуть на економічний розвиток та зміцнення держави, зростання соціального захисту.
Організатори та учасники форуму мають сподівання, що у підсумку, місто Маріуполь має стати точкою економічного відродження українського Донбасу.