Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Триває співпраця Податкової Донеччини з Проєктом ПРООН

, опубліковано 20 вересня 2019 о 13:09

Про обговорення рецензій та рекомендацій до Практичного посібника з організації ефективної фінансової діяльності органів місцевого самоврядування в умовах децентралізації (далі – Посібник) йшлося на засіданні «круглого столу», яке сьогодні пройшло у Краматорську з ініціативи Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) із відновлення та розбудови миру.

У заході взяли участь спеціалісти Програми ООН, команда національних незалежних експерт-консультантів, представники ОДА та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

У якості запрошеного рецензента від податкової служби регіону була присутньою на заході в.о. начальника Головного управління ДПС у Донецькій області, кандидат економічних наук Ірина Долозіна.

Цей Посібник консолідує та роз’яснює норми та положення законодавства України, що регулюють фінансову діяльність органів місцевого самоврядування і впливають на її організацію та якість. А в даних рекомендаціях змодельовано сценарії та підходи ефективного фінансового менеджменту, об’єднані з  завданнями реформування системи управління державними фінансами.

За результатами детального вивчення Посібника податківцями Донеччини до Модулю III «Модель результативної дохідної політики органів місцевого самоврядування об'єднаної територіальної громади» було надано ряд пропозицій та зауважень стосовно формування дохідної частини місцевого бюджету.

Модель в даному випадку - це покрокова, обґрунтована методика, підкріплена практичними рішеннями для використання. Напрацьовані матеріали мають стати підґрунтям для посилення місцевого потенціалу у розбудові спроможної та прозорої системи управління місцевими фінансами, яка орієнтована на економічний та соціальний розвиток регіону.

У своєму виступі Ірина Долозіна, в першу чергу, висловила свою вдячність за можливість участі в обговоренні робочих версій Моделей Практичного посібника та наголосила на тому, що створення такого важливого документу дозволить посилити фінансову стійкість та самостійність місцевих бюджетів, ефективність використання наявного потенціалу відповідних територій. Крім того, це допоможе удосконалити діючі взаємовідносини між органами місцевого самоврядування та державною податковою службою, що, як результат, призведе до максимального наповнення дохідної частини бюджету, покращення платіжної дисципліни по місцевих податках і зборах та виявлення резервів надходжень.

Наприкінці засідання підвели підсумки загалом та визначили основні вектори спільної роботи усіх задіяних структур для подальших кроків при розробці Посібника.