Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві громади Донеччини отримали майже 780 мільйонів гривень плати за землю

, опубліковано 20 вересня 2019 о 11:02

За вісім місяців 2019 року місцеві бюджети Донецької області отримали 778,6 млн гривень плати за землю. Це на 27 відсотків, або на 165,3 млн гривень, більше відповідного періоду минулого року.

Більше 82 відсотків загальної суми надходжень (642,1 млн гривень) сплачено підприємствами, установами та організаціями за користування земельними ділянками державної та комунальної власності. Підприємці забезпечили надходження плати за землю та орендної плати до бюджетів територіальних громад у сумі 136,5 млн гривень.

Плата за землю є одним із небагатьох видів платежів, які стовідсотково залишаються в бюджеті містечка або району. Саме тому її надходження є вкрай важливим та необхідним для міських та селищних рад.

Податкова Донеччини нагадує – у разі отримання платником земельного податку протягом звітного року нового витягу про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, він зобов’язаний подати уточнюючі податкові декларації з плати за землю з дати набрання чинності рішення відповідної ради про затвердження нової нормативної грошової оцінки землі на території населеного пункту.