Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ПОДАННЯ ЗАЯВИ ПРО ВКЛЮЧЕННЯ/ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО РЕЄСТРУ ВОЛОНТЕРІВ

, опубліковано 29 березня 2024 о 10:49

Волноваська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області інформує, що для включення до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі – Реєстр волонтерів) подається заява про включення/внесення змін до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації за формою № 1-РВ (далі – Заява №1-РВ) форма якої наведена у додатку 3 до Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.10.2014 № 1089 із змінами та доповненнями (далі- Порядок) з позначкою «Включення до реєстру».

У Заяві №1-РВ зазначаються реквізити рахунків, які відкриті у банках на ім’я такого волонтера, що призначені для здійснення благодійної діяльності та реєстраційного номера облікової картки платника податків або серії та номера паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті).

Заява №1-РВ подається у паперовій або в електронній формі.

У паперовій формі Заява №1-РВ може бути подана особисто, поштою або через уповноважену особу (представника):

- благодійником особисто – до будь-якого територіального органу ДПС з пред’явленням документа, що посвідчує особу, або паспорта громадянина України (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган).

Якщо надається іноземцем або особою без громадянства, то пред’являється документ, що підтверджує перебування на території України на законних підставах;

- представником – до територіального органу ДПС за основним місцем обліку фізичної особи – благодійника, за наявності документа, що посвідчує особу такого представника, та документа, що посвідчує особу довірителя, або його фотокопії (з чітким зображенням), а також довіреності, посвідченої нотаріально, на проведення відповідних дій (після пред'явлення повертається);

- поштою - до територіального органу ДПС основним місцем обліку фізичної особи – благодійника, справжність підпису фізичної особи – благодійника на Заяві №1-РВ має бути засвідчено нотаріально.

В електронній формі Заява №1-РВ  може бути подана через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/login), мобільний застосунок "Моя податкова" у розділі "Послуги"обравши меню «Заява до Реєстру волонтерів», а також через портал "Дія".

Скористатись зазначеними сервісами зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим будь-яким кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Для заповнення та подання заяви потрібно: після ідентифікації у приватній частині Електронного кабінету у режимі ЕК «Для громадян» обрати підрежим "Заява до Реєстру волонтерів» або в меню "Додатково/Введення звітності/Створити" обрати форму за ідентифікатором F1308302. Після заповнення заяви : здійснити перевірку, зберегти, підписати і відправити.

Про результати обробки Заяви за ф. № 1-РВ, поданої в електронній формі, фізичній особі – благодійнику направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами комунікацій у вигляді квитанції, що є електронним повідомленням, яке формується у форматі, затвердженому у встановленому законодавством порядку, засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС за результатами ідентифікації, обробки електронного документа. 

Згідно п.п. 2.4 розд. ІІ Порядку у разі відсутності підстав для відмови у включенні фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації (далі – Реєстр волонтерів) територіальний орган ДПС протягом одного робочого дня з дня отримання Заяви за ф. № 1-РВ включає таку фізичну особу –благодійника до Реєстру волонтерів.

Датою включення фізичної особи – благодійника до Реєстру волонтерів є дата внесення відповідного запису до Реєстру волонтерів.