Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У разі припинення діяльності ФОП має прозвітувати про доходи

, опубліковано 19 лютого 2024 о 09:15

 Слов’янська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) у разі припинення підприємницької діяльності мають обов'язок протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням, подати до контролюючого органу декларацію про суми отриманих доходів.

Важливо пам'ятати, що у разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності. 

Звертаємо увагу, що електронні сервіси ДПС – це зручний, ефективний та сучасний спосіб взаємодії з податковою службою. Електронні сервіси дозволяють платникам податків здійснювати ряд операцій онлайн, забезпечуючи зручність та швидкість обслуговування.

За отриманням консультацій та практичної допомоги з питань роботи електронних сервісів від ДПС платники податків можуть звернутися до фахівців ЦОП Слов’янської ДПІ за адресою: м. Слов’янськ, площа Соборна, 3, а також за телефоном: 095-501-33-54.

Крім того, платники податків мають можливість звернутись до Контакт-центру ДПС (0800501007) щоб здійснити попередній запис до ЦОП, та визначити зручні дату і час візиту.