Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: спеціальний правовий режим для ІТ- індустрії - чи що таке Дія Сіті?

, опубліковано 23 лютого 2022 о 10:42

Олександрівська ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області повідомляє платникам податків Олександрівської та Новодонецької селищних територіальних громад, що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України від 14.12.2021 № 1946-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (далі - Закон № 1946).

Метою запровадження Закону №1946 є формування в Україні передової цифрової економіки протягом найближчих років та зростання частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП країни.

Впровадження положень Закону №1946 забезпечить дієві стимули для активного розвитку інформаційних технологій та інновацій в Україні, збільшить інвестиції в ІТ-індустрію та створить нові робочі місця.

Вищезазначеним Законом №1946 передбачено запровадження низки заходів щодо стимулювання розвитку ІТ-індустрії, зокрема, спеціального режиму оподаткування резидентів Дія Сіті – ІТ-компаній, що відповідатимуть передбаченим Законом України від 15 липня 2021 року № 1667-ІХ «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» вимогам та будуть включені до спеціального реєстру, ведення якого здійснюватиме центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері цифрової економіки.

Тобто, Дія Сіті – це спеціальний правовий режим, який є альтернативою поточним умовам ведення ІТ- бізнесу, зі своїми особливостями організації праці між робітником та роботодавцем, режимом оподаткування, а також додатковим правовим інструментом. Таким чином, в залежності від існуючої моделі бізнесу, компанія для себе зможе обрати чи ставати їй резидентом Дія Сіті, чи залишатися на існуючій моделі функціонування.

Шановні платники Олександрівської та Новодонецької селищних територіальних громад, підписуйтеся на офіційні сторінки Державної податкової служби України у соціальних мережах, де ви зможете переглянути новини, актуальні роз'яснення податкових новацій, а також інфографіки, коментарі керівництва та фахівців служби.