Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для ФОПів Добропілля проводяться онлайн-зустрічі за тематикою застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 23 лютого 2022 о 10:32

Необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) в обов’язковому порядку фізичними особами – підприємцями (ФОП) з 01.01.2022 встановлена законодавством України.

Добропільська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області  з січня 2022 року активно взаємодіє з представниками малого та середнього бізнесу і проводить роз’яснювальну роботу з цього питання.

З метою дотримання платниками податків вимог законодавства фахівцями на чолі з начальником інспекції Наталією Нарезняк протягом лютого проведено онлайн-зустрічі з питань запровадження РРО/ПРРО за участі ФОПів, які обслуговуються Добропільською ДПІ.

Під час комунікацій з ФОПами податківці акцентували увагу на тому, що відповідно до діючих норм законодавства України, з 01 січня 2022 року всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у своїй діяльності у разі здійснення розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.

ФОПам презентовано переваги ПРРО перед класичним РРО. Крім того, до платників доведено інформацію про 8 легких кроків роботи з ПРРО. При цьому, вибір касової техніки здійснюється за бажанням і потребами кожним ФОПом самостійно.

Користь заходів очевидна: кількість зареєстрованих РРО/ПРРО збільшується щоденно, що підтверджує сумлінність платників.