Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Одноразове добровільне декларування триває

, опубліковано 23 лютого 2022 о 09:45

Краматорська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області звертає увагу, що громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані станом на 01.01.2021 належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Декларуванню підлягають саме активи (а не доходи!).

Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи, як: грошові кошти, валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майна в Україні та закордоном.

Звертаємо увагу, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) добровільного декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7%. У подальшому до завершення кампанії, тобто з 01.03.2022Одноразове до 01.09.2022, валютні цінності, розміщені на рахунках в іноземних банках, можна буде легалізувати, сплативши 9% від суми активу.

Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua ) в електронному вигляді.

Всю  необхідну інформацію можна знайти на вебпорталі ДПС України (https://tax.gov.ua/) в банері «Одноразове добровільне декларування».