Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Волноваській ДПІ проведено онлайн-семінар: «Як зареєструвати програмне РРО»

, опубліковано 11 січня 2022 о 08:34

Волноваською ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області проведено  семінар засобами скайп – зв’язку з платниками на тему  «Як зареєструвати програмне РРО (ПРРО)» . 

        Головний державний податковий інспектор Андрій Заіченко розповів платникам про порядок встановлення, реєстрації та використання ПРРО за допомогою ІТС «Електронний кабінет», зазначивши, що безкоштовне програмне забезпечення від ДПС для встановлення ПРРО знаходиться у банері «Програмні РРО» на офіційному сайті ДПС України. Спікер порадив платникам до початку реєстрації ПРРО ознайомитись у банері «Програмні РРО» з відеоуроками. Реєстрація ПРРО здійснюється у електронному вигляді, шляхом подання повідомлення  ф. №20-ОПП, заяви про реєстрацію ф. № 1-ПРРО та «Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО)». У р.3 «Дані щодо господарської одиниці» - адреса розміщення ГО - СГ необхідно зазначити адресу, зазначену у повідомленні ф. №20-ОПП, краще це зробити методом копіювання адреси з ф.№. 20-ОПП до ф. № 1-ПРРО. Також слухачі дізналися про порядок відкриття зміни, програмування товарів, оформлення фіскальних чеків та закриття зміни при застосуванні ПРРО.

         Податківець розповів про зміни, що вносяться до постанови КМУ від 23.08.2000 №1336, зокрема, що роздрібна торгівля  товарами на території села фізичними особами – підприємцями, які сплачують єдиний податок, може здійснюватися без застосування РРО/ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Цей пункт не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:

       -  така роздрібна торгівля здійснюється в торгівельному об’єкті , в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

       -  такими фізичними особами підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет;

     -   сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО та/або ПРРО для форм і умов проведення діяльності, визначених у цьому пункті.

         Крім того, спікер повідомив, що п.14 ст.9 Закону № 265/95-ВР передбачено, що  РРО та/або ПРРО, розрахункові книжки не застосовуються: при здійсненні розрахунків за послуги виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування та/або сервісів переказу коштів, тобто суб’єкт господарювання за місцем надання послуг не здійснює прийом від споживачів готівки, платіжних карток, платіжних чеків , жетонів тощо.