Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків – фізичних осіб-підприємців!

, опубліковано 24 листопада 2021 о 09:53

Мирноградська державна податкова інспекція нагадує, що суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм Податкового кодексу, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб'єкт господарування може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

Платник єдиного податку може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених Податковим кодексом для обраної ним групи.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року).

Заяву фізична особа-підприємець може подати через розділ «Ведення звітності» та/ або «Заяви Запити» Електронного кабінету за формою F0102003 «Заява про застосування спрощеної системи оподаткування».

До поданої Заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.