Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне в оподаткуванні – на семінарі у м. Дружківка

, опубліковано 02 листопада 2021 о 15:38

Для платників місцевих податків і зборів, рентної плати та екологічного податку м. Дружківка проведено семінар на тему: «Актуальні питання адміністрування плати за землю та  перевага сплати податків і зборів, інших платежів, єдиного внеску через єдиний рахунок».

Спікер семінару завідувач Дружківського сектору податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Донецькій області Ірина Полькіна, під час семінару обговорила з слухачами питання користування земельними ділянками без належним чином оформлення правовстановлюючих документів та перехід на новий механізм сплати податків і зборів.

Особливу увагу звернули на порядок порушення органами місцевого самоврядування питання про компенсацію завданої шкоди землекористувачами, які використовують земельні ділянки без належним чином оформлених документів на право користування земельними ділянками, у формі не отриманої орендної плати за земельні ділянки державної або комунальної власності.

Також обговорено питання впровадження єдиного рахунку. Увагу платників акцентували на те, що єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з ПДВ, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями.