Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання звітності з використанням сервісу «Електронний кабінет платника» та актуальні питання застосування РРО та ПРРО - на семінарі у м. Дружківка

, опубліковано 02 листопада 2021 о 15:38

У Дружківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області проведено онлайн-семінар з платниками на тему: «Подання звітності в електронному вигляді та можливості Електронного кабінету. Актуальні питання щодо застосування РРО та ПРРО у 2021 році».

Під час семінару податківці роз’яснили, що електронне звітування – це  зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. Основні переваги подання звітності в електронному вигляді:  мінімальна затрата часу на заповнення податкових бланків, подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі Інтернет, вибір зручного часу для звітування та гарантія перевірки на наявність арифметичних помилок. Також, подача звітності в електронному вигляді позбавляє ризиків зараження на COVID-19 при відвідуванні Центру обслуговування платників ДПІ.

Державна податкова служба України постійно презентує нові сервіси, які дають змогу не лише подати звітність на відстані, а й почерпнути чимало корисної інформації.

Більш детально фахівці розповіли, що наразі найпопулярнішим сервісом і засобом для спілкування є «Електронний кабінет платника», який поєднує в собі ряд можливостей:  подання звітності, сплата податків, заяв, декларацій в режимі онлайн та подання повідомлення для використання єдиного рахунку. Цей сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС». Крім того, вхід можна здійснити, перейшовши за посиланням cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС з використання електронного цифрового підпису  (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Також, під час семінару були розглянуті питання визначення типу програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) при заповненні розділу 4 Заяви про реєстрацію ПРРО (ф. № 1-ПРРО), детально зупинились на таких типах як «Стаціонарний» та «Пересувний» ПРРО. 

 - «Стаціонарний» означає, що такий ПРРО встановлений на конкретну господарську одиницю та використовується за адресою, зазначеною в реєстраційній Заяві за ф. № 1-ПРРО;
- «Пересувний» означає, що такий ПРРО зареєстрований на конкретну господарську одиницю (наприклад автомобіль), але може використовуватися на всій території України.

У зв’язку з проведенням карантинних заходів та загрозою поширення коронавірусу Дружківські податківці пропонують платникам податків максимально використовувати можливості електронних сервісів ДПС та Електронного кабінету, за допомогою яких можна отримати адміністративні послуги вдома, без візитів до податкової служби.

Учасники онлайн-семінару отримали практичні поради та відповіді на актуальні питання.