Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам Добропільщини - про новації та актуальні питання оподаткування під час онлайн - семінару

, опубліковано 28 жовтня 2021 о 14:05

Добропільський відділ камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що відповідно до запланованих заходів 28 жовтня 2021 року фахівцями відділу проведено онлайн-семінар для платників м. Добропілля на тему «Новації податкового законодавства для юридичних осіб. Податкова звітність за жовтень, ІІІ квартал, 9 місяців 2021 року».

Під час семінару було висвітлено багато питань, які є цікавими для платників.

Платникам податків нагадали терміни надання податкової звітності та терміни сплати податків і зборів за жовтень, ІІІ квартал, 9 місяців 2021 року з податку на додану вартість, податок на прибуток, частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, єдиного податку, а також своєчасного повідомлення про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП.

Звернули увагу, що незважаючи на відсутність застосування штрафних санкцій за несвоєчасну, неповну сплату, несвоєчасне подання податкової звітності з податку на прибуток, єдиного податку на період дії карантину адміністративна відповідальність посадових осіб підприємств стосовно встановлених порушень не скасовується.         

Зокрема, платників було проінформовано, що з метою належного адміністрування єдиного податку четвертої групи з 01.01.2021 вступила в силу нова редакція податкової декларації. Спікери зупинилися на відмінностях нової редакції від попередньої, на типових помилках при заповненні декларації та додатку до неї, на питаннях, які виникають щодо обліку платників податку у зв’язку з об’єднанням сільських рад в об’єднані територіальні громади.

 Фахівці ГУ ДПС у Донецькій області звернули увагу на зміни форм розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями, внесені наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2021 №4, та фінансової звітності, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2021 №385 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку».

Під час семінару було наголошено на перевагах користуванням єдиним рахунком.   З 1 січня 2021 року ДПС України запроваджено Єдиний рахунок, через який можна сплатити всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов'язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень. Такий спосіб сплати податків є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

З метою уникнення поширення інфекційних захворювань, фахівці порадили платникам використовувати можливості Електронного кабінету, інших сервісів ДПС України.

Учасники семінару отримали практичні поради та відповіді на актуальні питання.