Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий сеанс "гарячої лінії" в Краматорській ДПІ

, опубліковано 10 вересня 2021 о 09:55

Одним з напрямків роз’яснювальної роботи є систематичне проведення краматорськими податківцями сеансів телефонного зв'язку "гаряча лінія". Чергова "гаряча лінія" була присвячена питанням порядку застосування РРО та ПРРО, електронним сервісам ДПС та одноразовому добровільному декларуванню.

Відповіді на деякі запитання наступні.

 

Який порядок та термін реєстрації ПРРО?

Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за
ф. № 1-ПРРО (J/F 1316602) (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО). Реєстраційна заява за
ф. № 1-ПРРО в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій.
         Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.
      Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.
          Про результати обробки реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:
 -    у день отримання реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО, якщо реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО, надійшла не пізніше 16.00 робочого (операційного дня);

 -    не пізніше наступного робочого дня, якщо реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО надійшла після 16.00 робочого (операційного дня).

Які дії суб’єкта господарювання, який після подання реєстраційної заяви за
ф. № 1-ПРРО (J/F1316602,далі – заява) отримав квитанцію з помилкою «Адреса розміщення ГО не відповідає реєстраційним даним», якщо вказана платником у заяві адреса відповідає даним, зазначеним у повідомленні ф.20-ОПП?

        Для реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) складається заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО) за ідентифікатором форми J/F 1316602.
         Для подання реєстраційної заяви за ф. № 1-ПРРО в графі «Адреса розміщення ГО» необхідно зазначити дані, які повністю збігаються з адресою об’єкта оподаткування в облікових даних. У разі отримання суб’єктом господарювання (користувачем ПРРО) квитанції з помилкою «Адреса розміщення ГО не відповідає реєстраційним даним», якщо вказана платником у заяві адреса відповідає даним, зазначеним у повідомлені про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП, такий суб’єкт господарювання повинен повторно подати реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО. При цьому, для забезпечення повної відповідності адреси місцезнаходження господарської одиниці необхідно в приватній частині Електронного кабінету в розділі «Облікові дані платника»/«Відомості про об’єкти оподаткування» з графи «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» скопіювати адресу та вставити її в реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО.

Як відкривається спеціальний рахунок в банку для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування?

            Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.
            Декларант відкриває в банку спеціальний рахунок та вносить на нього готівкові кошти, банківські метали через операційну касу банку за заявою на переказ готівки, а у  реквізиті «Призначення платежу/зміст операції» зазначає «добровільне декларування».
            Після підтвердження джерел походження грошових коштів, банківських металів декларант має право:

-         перерахувати грошові кошти, банківські метали на власний поточний рахунок фізичної особи, відкритий в банку України;

-         або зняти грошові кошти, банківські метали та закрити спеціальний рахунок;

-         або подати в банк заяву та використовувати надалі цей рахунок як звичайний поточний рахунок фізичної особи, відкритий для власних потреб.

Декларант додатково до документів для відкриття спеціального рахунку подає анкету

та заяву. Банк уживає заходів щодо встановлення джерел походження коштів у національній та іноземних валютах, банківських металів у випадках, передбачених законодавством з питань фінансового моніторингу.                  

Максимально користуйтеся онлайн-сервісами вебпорталу ДПС (https://tax.gov.ua) - це оперативність, зручність, економія часу, безпека (особливо в умовах карантину).

Підписуйтесь на офіційній сторінці Facebook ДПС України fb.com/TaxUkraine, Телеграм – канал t.me/tax_gov_ua та YouTube-канал youtube.com/TaxUkraine, Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/).     

Краматорські податківці нагадують, що, не чекаючи чергових сеансів телефонного зв’язку, кожен має можливість отримати практичну допомогу за телефонами модератора Центру обслуговування платників (далі – ЦОП): (06264)54293. У випадку крайньої необхідності особистого відвідування ЦОП Краматорської державної податкової інспекції, необхідно здійснити попередній запис на прийом за телефоном: (06264)73352.