Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання щодо екологічного податку – на черговому семінарі у м. Слов`янськ

, опубліковано 29 липня 2021 о 14:06

Нещодавно Слов’янським відділом податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Донецькій області було проведено семінар для платників податків на тему: «Актуальні питання щодо порядку справляння та звітування з екологічного податку».

Головний державний ревізор-інспектор Любов Блажевич проінформувала платників, що справляння екологічного податку у 2021 році не змінилося і регламентується розділом VІІ Податкового Кодексу України (далі ПКУ).

Для екологічного податку визначено базовий період, що дорівнює календарному кварталу (ст.. 250 ПКУ).

Платники екоподатку складають податкові декларації за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. № 715 та подають протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу до контролюючих органів. Податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації (п. 250.2 ПКУ).

Також Любов Блажевич нагадала учасникам семінару, що 28 червня  1996 року було прийнято першу  Конституцію незалежної України, якою закріплено правові основи держави, її суверенітет і територіальну цілісність, основні права і свободи українських громадян, привітала з 25-річчям Конституції України.

Наприкінці семінару платники отримали відповіді на всі поставлені запитання.