Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Олександрівська ДПІ: чи подавати ф. №20-ОПП через зміну адміністративного устрою?

, опубліковано 16 липня 2021 о 16:30

Олександрівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, якщо внаслідок зміни адміністративно–територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, то слід подати повідомлення ф. №20-ОПП з ознакою «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування».

Наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. №290 (у редакції наказів Мінрегіону від 12.01.2021 р. №3 та від 22.03.2021р.
 № 65) затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі – Кодифікатор), який впроваджується на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно – територіального устрою України (далі – КОАТУУ).

Відповідно із впровадженням Кодифікатора ведення КОАТТУ буде припинено.

Проте у перехідний період для заповнення повідомлення №20-ОПП може використовуватись КОАТУУ.

Отже, якщо унаслідок зміни адміністративно – територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, повідомлення №20-ОПП подається з ознакою «3 – зміна відомостей про об’єкт оподаткування», у графах 6-7 повідомлення №20-ОПП зазначається код та назва населеного пункту – адміністративного центру новоствореної територіальної громади згідно з КОАТУУ. Такий порядок заповнення граф 6-7 повідомлення №20-ОПП діятиме до завершення перехідного періоду – до запровадження Кодифікатора.

Щоб дізнатися більше підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».