Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пільги зі сплати земельного податку

, опубліковано 02 червня 2021 о 14:32

Добропільська ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області нагадує, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, земельні частки (паї), які перебувають у власності або користуванні. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Контролюючі органи самостійно проводять нарахування сум податку фізичним особам та до 01 липня поточного року надсилають (вручають) податкове повідомлення-рішення  платникові за місцем його реєстрації.  Для сплати податку фізичним особам відведено законодавством термін у 60 днів.
Звертаємо увагу, що Податковим кодексом передбачено звільнення від сплати податку для певних категорій платників. Зокрема не сплачують  податок:

– інваліди першої і другої групи;

– фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

– пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
– фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Слід пам’ятати, що звільнення поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм. Пільга починає застосовуватися з базового податкового (звітного) періоду, у якому платник подав до контролюючого органу заяву на право застосування пільги та документи, що підтверджують це право.