Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Добропільської ДПІ проводять з платниками робочі зустрічі

, опубліковано 04 червня 2021 о 14:04

Напередодні в Добропільській ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області відбулась робоча зустріч з платниками податків щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Зокрема, податківці наголошують, що з 1 січня 2021 року застосування РРО є обов’язковим незалежно від обсягу річного доходу для фізичних осіб-платників єдиного податку II-IV групи, які здійснюють діяльність за такими видами:

- реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізація лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізація ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Крім того, працівники податкового відомства зазначають, що наразі можна користуватись як традиційними РРО так і програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Серед переваг використання програмних РРО над традиційними РРО, такі:

- онлайн реєстрація;

- онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

- передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів;

- робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилають до податкової після завершення режиму offline.

Податківці зазначають: щоб використовувати програмний РРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.