Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про результати декларування доходів громадян

, опубліковано 15 травня 2021 о 09:24

Щорічно з 1 січня по 30 квітня триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих ними протягом минулого року. В цьому році мешканцями міста Краматорську було подано 622 декларації про майновий стан і доходи та задекларовано отримані доходи на загальну суму 460,7 млн гривень. Найбільша питома вага в структурі задекларованих оподатковуваних доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків) та продажу рухомого майна.

Сума податку на доходи фізичних осіб, самостійно визначена до сплати, становить 42,9 млн грн, сума військового збору – 3,8 млн гривень. Краматорські податківці нагадують, що податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 02 серпня 2021 року (включно).

Також з початку року мешканцями міста Краматорська вже подано 155 декларацій про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки за 2020 рік. За результатами декларування податкової знижки поверненню громадянам підлягає 443,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб.

Податківці нагадують, що для громадян, які ще не скористалися правом на податкову знижку за 2020 рік, деклараційна кампанія триватиме до кінця цього року – по 31 грудня включно.

Слід зазначити, що більше 85 відсотків громадян надали декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, скориставшись електронним сервісом ДПС України «Електронний кабінет платника».

Краматорські податківці закликають платників податків активно користуватись електронними сервісами ДПС України та , у разі необхідності, отримувати практичну допомогу з питань податкової тематики та електронного заповнення звітності за телефонами модератора Центру обслуговування платників: (06264)54293, (06264)59586.