Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Краматорську започаткували власний бізнес 429 новачків – бізнесменів

, опубліковано 14 травня 2021 о 09:20

З початку року в Краматорську свій бізнес розпочали 429 новостворених платників податків. Зокрема, станом на 1 травня 2021 року власну справу розпочали 62 юридичні особи та 367 фізичних осіб - підприємців. Слід зазначити, що в цілому станом на початок травня цього року у Краматорській державні податковій інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області обліковується 12847 суб’єктів господарювання. З них 4927 юридичних осіб та 7920 фізичних осіб-підприємців.

До відома: для спрощення умов ведення бізнесу Державною податковою службою України забезпечено взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у день надходження відомостей з Єдиного державного реєстру та відповідно зменшено до одного дня обмін інформацією між Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та інформаційними системами ДПС. При цьому, відомості, що містяться в цьому реєстрі, є відкритими, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про рахунки, накладення й зняття арештів на рахунки та майно.

Дані з ЄДР можна перевірити за допомогою електронних сервісів, які розміщені на веб-порталі ДПС України, зокрема «Головна» - «Реєстри».

«Дані про взяття на облік платників податків» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/registration,

«Реєстр страхувальників»  https://cabinet.tax.gov.ua/registers/ev,

«Реєстр платників єдиного податку» https://cabinet.tax.gov.ua/registers/edpod.

Краматорські податківці акцентують, що спілкування з податковим органом дистанційно – в електронному вигляді – це не тільки вимога сучасності, а й скорочення часу для подання декларації та мінімізації помилок при її заповненні. Сучасний платник податків може легко спілкуватись з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX». Крім того, оперативно отримувати анонси, повідомлення про актуальні новини, роз’яснення фахівців, та іншу корисну інформацію податкової служби можна за наступними посиланнями: Facebook Державної податкової служби України: fb.com/TaxUkraine. Telegram – канал Державної податкової служби України: t.me/tax_gov_ua, youtube Державної податкової служби України.

Краматорські податківці закликають платників податків на період карантину за можливості утриматись від відвідування податкового органу. У разі ж нагальної потреби, здійснити попередній запит для відвідування за телефоном (06264)73352. Також, кожен має можливість отримати практичну допомогу з питань податкової тематики та електронного заповнення звітності за телефонами модератора Центру обслуговування платників: (06264)54293, (06264)59586. Адже, основна задача краматорських податківців — це надання вчасної консультаційної допомоги всім платникам податків.