Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання використання електронних сервісів та застосування програмних РРО розглянули Дружківські податківці на черговому онлайн-семінарі

, опубліковано 26 лютого 2021 о 14:32

17 лютого 2021 року фахівці Дружківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області провели онлайн- семінар, тема якого -  новації електронних сервісів ДПС, у тому числі -   програмні РРО.

Спікери наголосили, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрошують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності або навіть консультацій, а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, на Youtube-каналі  можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

Також податківці пояснили, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті, як отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, дізнатися про майнові податки та як сплати їх онлайн, або як за допомогою електронних сервісів перевірити свого бізнес-партнера.

Більш детально фахівці розповіли про новий електронний сервіс – «InfoTAX», який дає можливість платникам податків отримувати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів, про строки подання звітності та сплати податків. 

Під час семінару були розглянуті питання застосування програмних РРО відповідно до новацій, запроваджених у 2020 році,  надані роз'яснення платникам податків щодо використання програмних РРО, а також етапи їх реєстрації та вимоги щодо застосування.

 Наприкінці онлайн зустрічі податківці нагадали, що триває деклараційна кампанія. Громадяни, які отримали доходи у 2020 році не від податкових агентів, повинні надати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2021 року, що також легко зробити через Електронний кабінет. Платники отримали вичерпні відповіді на всі поставленні запитання.