Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати довідку про доходи нагадали Дружківські податківці

, опубліковано 22 лютого 2021 о 14:22

Дружківська державна податкова інспекція нагадує, що з початку 2021 року стартувала деклараційна компанія, під час якої громадянам необхідно задекларувати доходи отримані в 2020 році не від податкових агентів. Для того, щоб відобразити усі минулорічні статки в податковому звіті, декларантам потрібно отримати відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, або простими словами «довідку про доходи».

Отримати довідку про доходи можна двома способами: особисто (в паперовому вигляді) або дистанційно (в електронному вигляді), за допомогою електронних сервісів.

Для отримання довідки в паперовому вигляді, громадянам потрібно особисто звернутися до контролюючого органу, з паспортом та заповнити відповідну заяву. Протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи контролюючий орган надає відомості про доходи.

Слід відмітити, що отримання довідки за допомогою електронних сервісів, через Електронний кабінет, більш зручний та швидший спосіб, адже громадянин може отримати відповідь від податкової вже через пів години, при цьому, не витрачаючи час на черги та на відвідування контролюючих органів. Лише необхідно отримати цифровий підпис в будь-якому акредитованому центрі або в особистому кабінеті «ПриватБанку».

Окрім того, після отримання довідки про доходи через Електронний кабін громадяни можуть заповнити річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також відразу оплатити податки зазначені в ній  або надати документи на отримання податкової знижки.

За детальнішою інформацією можна звернутися до Центру обслуговування платників Дружківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Донецькій області за адресою: м. Дружківка,  вул. Соборна, 26. Режим роботи ЦОП для прийому відвідувачів: понеділок - четвер з 08 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв. (п'ятниця до 15 год. 45 хв.), обідня перерва з 12 год. 00 хв. до 12 год. 45 хв.