Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни зменшили свої витрати на 359 тисяч за рахунок декларування податкової знижки

, опубліковано 17 листопада 2020 о 10:31

Мар'їнський відділ податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Донецькій області повідомляє, що станом на 1 листопада 2020 року своє право на податкову знижку задекларували 159 громадян. Із них 81 декларант - це мешканці Великоновосілківського району, 57 - Мар’їнського району та 21-мешканці міста Вугледар.

Задекларована до повернення сума податку на доходи фізичних осіб складає 359,1 тис. гривень. В тому числі по Великоновосілківському – 193,3 тис. грн, Мар’їнському району – 127,2 тис.грн та 38,6 тис. грн по місту Вугледар.

Нагадаємо, що для отримання знижки за 2019 рік необхідно заповнити та по 31 грудня включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.

Податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були втрати на:

- навчання,

- отримання доступного житла за державними програмами,

- оплату допоміжних репродуктивних технологій,

- відсотки за іпотечним кредитом,

- внески на благодійність,

- страхові платежі (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя,

- пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо.

Звертаємо увагу, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2019 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2020 року включно.

Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку у звітному році, не може перевищувати суму річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Детальніше про право на отримання податкової знижки громадянами за посиланням https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/podatkova-znijka-dlya-fizichnih-osib/.