Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн-семінар провели Дружківські податківці

, опубліковано 17 листопада 2020 о 10:22

Вчора Дружківські податківці провели онлайн-семінар, на якому обговорили найбільш актуальну проблему ринку праці – легалізацію трудових відносин.

Одним з пріоритетних напрямків роботи податкової служби залишається легалізація ринку праці, контроль за дотриманням норм трудового законодавства здійснюється з метою захисту інтересів громадян та запобігання виплати нелегальної заробітної плати, зазначила Анна Гвоздик - начальник Дружківського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб управління податкового адміністрування Головного управління ДПС у Донецькій області.

Податківець повідомила, що з початку року, групою з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Дружківському виконкомі, було досліджено 78 об’єктів ведення підприємницької діяльності. Головною метою таких заходів є роз’яснення законодавства в сфері працевлаштування. За результатами проведеної роботи,  роботодавці виправили виявлені порушення та належним чином оформили трудові відносини з робітниками.

Також, під час онлайн-семінару податківець розповіла роботодавцям про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, порядок оформлення працівників,  а також пояснила наслідки виплати заробітної плати в «конверті», як для роботодавців, так і працівників.

Після доповіді, начальник відділу надала вичерпні відповіді на всі поставленні питання.

У завершення семінару Анна Гвоздик закликала дотримуватись трудового законодавства, адже саме роботодавці несуть відповідальність у вигляді штрафу за виявлені порушення за кожного неоформленого працівника.