Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скайп-зв’язок на тему «Порядок отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків»

, опубліковано 04 листопада 2020 о 15:35

Нещодавно за участі старшого державного інспектора Покровської ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області Єгоріної Людмили відбулося спілкування з платниками податків засобами skype в режимі відео-зв’язку на тему «Порядок отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків».

       Єгоріна Людмила звернула увагу на те, що згідно Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України 29 вересня 2017 року №822 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2017 року за №1306/31174,  для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання ) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу, та заяву за формою №10ДР. Представник додає до заяви за формою №10ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя.

         Оригінали документів після прийняття Заяви за формою №10ДР повертаються, копії залишаються у контролюючому органі та зберігаються разом із зазначеною заявою.

         Контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи (представника) надає відомості з Державного реєстру. У разі звернення фізичної особи не за своєю податковою адресою строк видачі відомостей може бути продовжено до п’ти робочих днів.

         Існує можливість отримання відомостей в електронному вигляді за останні три роки через сервіс «Електронний кабінет» з використанням електронного підпису в режимі «Запит про суми виплачених доходів»