Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання - на онлайн-семінарі для платників м. Добропілля

, опубліковано 06 листопада 2020 о 15:27

Добропільський відділ податків і зборів з юридичних осіб управління податкового адміністрування повідомляє, що відповідно до запланованих заходів 03 листопада 2020 року фахівцями Добропільського відділу податків і зборів з юридичних осіб та Добропільського відділу податків і зборів з фізичних осіб проведено онлайн - семінар для платників м. Добропілля на тему «Новації податкового законодавства для юридичних та фізичних осіб. Податкова звітність за ІІІ квартал та 9 місяців 2020 року».

Під час семінару було висвітлено багато питань, які є цікавими для платників. Зокрема, щодо податкової звітності за ІІІ квартал та 9 місяців 2020 року, збору та обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне та інші актуальні новації податкового законодавства.

Лектори зупинились на змінах до податкового законодавства в частині адміністрування податку на додану вартість, податку на прибуток, акцизного податку, податку на доходи фізичних осіб, надали роз'яснення щодо порядку дій у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Також повідомили про зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, яким удосконалено порядок подачі повідомлення про об'єкти оподаткування за ф. №20-ОПП. Звернули увагу, що повідомленням за ф. № 20-ОПП надається інформація про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

Не залишилось без уваги питання  легалізації праці найманих працівників та обов’язку роботодавців з дотримання мінімальних гарантій при виплаті заробітної плати.

З метою уникнення поширення інфекційних захворювань, фахівці порадили платникам використовувати можливості Електронного кабінету, інших сервісів ДПС України.

Учасники семінару отримали практичні поради та відповіді на актуальні питання.