Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подаємо звіт 1-ДФ з новими ознаками за другий квартал 2020 року

, опубліковано 02 листопада 2020 о 15:23

Костянтинівські податківці нагадали, що з 1 липня 2020 року Порядок заповнення та подання податковими агентами податкового розрахунку за ф. №1ДФ змінився. Точніше, оновився Довідник ознак доходів. Нові ознаки податкові агенти застосовуватимуть при складанні звіту за ф. №1ДФ за 2 квартал.

Ознаки доходів, які зазнали змін:

За ознакою «106»  раніше відображались доходи від оренди нерухомого майна та землі, тепер :

  • 106 «Надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду»;
  • 195 «Надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю в лізинг, оренду суборенду, емфітевзис»;
  • 196 «Надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю) в лізинг, оренду або суборенду».

Замість однієї ознаки «153», під якою відображалась основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку, введено дві ознаки:

  • 153 «Сума поворотної фінансової допомоги наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому»;
  • 197 «Сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку».

З ознаки доходу «125» видалено інформацію про внески за договорами довгострокового страхування життя;

Під ознакою доходу «128» будуть  вказуватись сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів, а також допомога по вагітності та пологах.

Під ознакою «150» тепер вказуватимуться усі види стипендій, а не тільки ті, що виплачуються з бюджету:

  • 150 Сума стипендії (включаючи суму її індексації, нараховану відповідно до закону), яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту.