Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіси Державної податкової служби України – для зручності платників податків

, опубліковано 26 жовтня 2020 о 15:56

Створення сприятливих умов для платників з метою надання якісних адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг, впровадження прогресивних методів і форм обслуговування залишаються одним з пріоритетних напрямків роботи  Центрів обслуговування платників Покровської ДПІ, Селидівської ДПІ, Мирноградської та                   Ясинуватсько-Авдіївської ДПІ Головного управління ДПС у Донецькій області (далі – ЦОП).     

Підсумовуючи показники роботи за 9 місяців поточного року, начальник Покровського відділу електронних сервісів управління електронних сервісів  ГУ ДПС у Донецькій області Віталій Білаш відзначив надання широкого спектру адміністративних послуг та сервісів для відвідувачів Центрів обслуговування платників (далі - ЦОП).                                                                                                    

Протягом січня - вересня 2020 року за отриманням адміністративних послуг звернулося 15413 платників податків, яких обслуговують вищенаведені ЦОП, з них розглянуто та фактично надано 14718 різних адміністративних послуг. Найбільш популярною серед послуг є видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників, якою скористались 7162 громадянина.

Найбільш запитуваними послугами є, також:

видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 2751;

реєстрація книг обліку розрахункових операцій – 776;

            реєстрація книг обліку доходів і витрат платникам єдиного податку – 519 послуги.

            Також, платникам податків видано 781 довідку про відсутність заборгованості з платежів до бюджету, що контролюються органами ДПС, 889 витягів з реєстру платників єдиного податку. Зареєстровано платником єдиного податку 633 суб’єкта господарської діяльності, надано інші послуги.  

            Нагадуємо, що центри обслуговування створено для зручності платників податків. В одному місці зосереджено усі необхідні послуги: реєстрація, консультація, надання адміністративних послуг, проведення звірок, приймання звітності, видача довідок. Платники мають змогу ознайомитись з інформацією щодо переліку послуг, порядку їх надання в зручний для них спосіб також і на головному веб порталі  ГУ ДПС у Донецькій області  (вхід за посиланням: dn.tax.gov.ua/) і на інформаційних стендах безпосередньо в Центрах обслуговування платників.

Також, платники можуть скористатися електронними сервісами ДПС:

- електронний кабінет -  cabinet.sfs.gov.ua/;

- офіційна скринька ГУ ДПС для листування - dn-gu@tax.gov.ua;

-  електронні звернення від громадян - dn.ezvernennya@tax.gov.ua;

- запит на отримання публічної інформації - dn.publicinfo@tax.gov.ua.

- Telegram-канал – https://t.me/tax_gov_ua.