Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новий порядок обміну електронними документами з ДПС

, опубліковано 11 вересня 2020 о 11:52

Мирноградська ДПІ ГУ ДПС у Донецькій області інформує платників податків, що з 01.09.2020 набрали чинності зміни до Порядку обміну електронними документами (далі -Порядок), затверджені  наказом Міністерства фінансів України від 06.01.2020 №261 «Про внесення змін до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами» (далі -  наказ № 261).

Відповідно до змін юридичні особи, самозайняті особи, податкові агенти, контролюючі органи, органи державної влади, органи місцевого самоврядування набувають статусу суб’єкт електронного документообігу (далі - СЕД) з дати приєднання до Договору про визначення електронних документів.

Приєднання до договору здійснюється шляхом надсилання до контролюючого органу першого будь-якого електронного документа у встановленому форматі (стандарті) з дотриманням вимог законодавства.

Договори та пов’язані з ними повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого електронного підпису, які станом на день набрання чинності Наказом №261 є чинними, продовжують діяти до виникнення підстав, визначених пунктом 5 розділу ІІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами.

Можливість обробки Заяв про приєднання до Договору за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 06.06.2017 №557 забезпечуватиметься до набрання чинності Наказу №261.