Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки «Деклараційної кампанії – 2020»

, опубліковано 17 липня 2020 о 10:03

Як повідомила  начальник Мар’їнського управління Головного управління ДПС у Донецькій області Тетяна Трофимова, громадяни міста Вугледар, Мар’їнського та Великоновосілківського районів задекларували майже 39 мільйонів гривень доходів отриманих у 2019 році.

Станом на 01 липня 2020 року до Мар’їнського управління декларації про  майновий стан і доходи подали 2433 особи, які задекларували дохід на суму 38922,4 тисяч гривень, що дозволить поповнити місцеві бюджети на 2347 тисяч гривень за рахунок податку на доходи фізичних осіб та направити для підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі 335 тисяч гривень військового збору. Із самостійно задекларованих громадянами зобов’язань, до бюджетів уже надійшло 210 тисяч гривень військового збору та 1475 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Найбільшу кількість декларацій надали громадяни, які отримали у 2019 році доходи від продажу сільськогосподарської продукції. Ними подано 2112 декларацій або 86,8 % від загальної кількості поданих декларацій. Громадяни, які отримали спадщину, надали 87 декларацій, що становить 3,6 % від кількості поданих декларацій про  майновий стан і доходи за 2019 рік.

Своїм правом на отримання податкової знижки скористалася 81 особа. За результатами самостійного проведення громадянами розрахунків, сума зайво сплаченого податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню, складає майже 202 тисячі гривень.

Тетяна Трофимова зробила акцент на тому, що декларування доходів та сплата податків і зборів з отриманих доходів - обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави. Зауважила, що сплачені податки з отриманих доходів забезпечують можливість своєчасного фінансування державних програм соціального спрямування та висловила подяку всім громадянам, які виконали свій конституційний обов’язок, задекларувавши свої доходи за наслідками 2019 року.

Нагадала, що громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2019 року можуть подати декларацію до 31 грудня 2020 року.

Сума податкового зобов’язання, зазначена в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 01 жовтня 2020 року.