Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети від роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами отримали 135,9 тис. гривень

, опубліковано 30 червня 2020 о 14:02

За червень 2020 року до місцевих скарбниць Волноваського, Нікольського та Мангушського районів платниками податків сплачено 135,9 тис. гривень акцизного податку з реалізації роздрібної торгівлі підакцизних товарів

   Нагадаємо, з кожної одиниці проданої алкогольної продукції чи тютюнового виробу п'ять відсотків акцизного податку надходять до скарбниці району. При цьому, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Якщо немає чеку – податок не сплачено, і відповідно не наповнюється бюджет. Тому, рекомендуємо покупцям завжди вимагати у продавця фіскальний чек за товар, який не лише доводить факт продажу, а й гарантує захист прав споживачів від фальсифікованої продукції.

   Крім того, інформуємо, що за червень 2020 року 41 суб’єктів господарювання оформили нові ліцензії на право здійснювати роздрібну торгівлю алкогольними напоями, 35 суб’єктів господарювання оформили право здійснювати роздрібну торгівлю тютюновими виробами. До місцевих бюджетів сплачено 121.4 тис. гривень плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

  Станом на червень 2020 року по Волновасько-Мангушському управлінню зареєстровано 46 суб’єктів господарювання-платників акцизного податку юридичних осіб та 353 фізичних осіб.

   Нагадаємо, що 30 червня 2020 року – останній день сплати акцизного податку за травень поточного року платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю.