Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тристороння зустріч податківців, бізнесу та місцевого самоврядування у Волноваському районі

, опубліковано 30 червня 2020 о 14:00

Податківці Донецького регіону продовжують взаємодію з представниками бізнесу. Сьогодні начальник Волновасько-Мангушського управління Олексій Чубаров прийняв участь у тристоронній зустрічі з представниками Данської Ради у справах біженців та представниками місцевого самоврядування Волновського району.

«Вже декілька років поспіль перед сільськими та селищними радами Донецької області, що наближені до лінії розмежування, дуже гостро стоїть питань щодо оподаткування сільськогосподарських земель, які не можуть бути використані за їх цільовим призначенням внаслідок мінного забруднення, заняття для потреб оборони чи обмеження в доступі через проведення Операції Об’єднаних сил. Для вирішення цього питання ми вирішили провести цю зустріч. Такий формат спілкування дозволить нам знайти оптимальні рішення та задовольнити потреби бізнесу», - зазначив Олексій Чубаров.

Під час зустрічі податківці, представники бізнесу та місцевого самоврядування обговорили питання оподаткування земель сільськогосподарського призначення, які розташовані на лінії зіткнення, останні зміни в адмініструванні податків, податкові пільги. Олексій Чубаров повідомив, що враховуючи значимість надходжень платежів від суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері сільськогосподарського виробництва, податковою службою Донеччини приділяється значна увага цьому питанню.

Під час обговорення, учасники зійшлися на тому, що обговорюване питання може бути вирішено шляхом прийняття відповідного рішення місцевими радами щодо встановлення податкової пільги для земель з обмеженим доступом. Важливу увагу було приділено, саме практичним механізмам щодо прийняття таких рішень, а саме внесення наданої місцевими радами інформації до інформаційної бази ДПС.

«Податківці відкриті до спілкування та впровадження нових ідей, які спростять  умови ведення бізнесу, в межах діючих повноважень та правовому полі», - акцентував увагу Олексій Чубаров.

Для підтримання співпраці учасники домовилися проводити такі зустрічі частіше.