Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Костянтинівсько-Дружківського управління Головного управління ДПС у Донецькій області провели черговий семінар для дружківських платників податків

, опубліковано 24 лютого 2020 о 10:12

Днями податківці Костянтинівсько-Дружківського управління Головного управління ДПС у Донецькій області організували та провели черговий семінар-практикум, на якому обговорили важливі актуальні теми: легалізацію трудових відносин та декларування доходів громадян.

Відкрила семінар Анна Гвоздик – заступник начальника Костянтинівсько-Дружківського управління – начальник Дружківського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Донецькій області зазначивши, що найактуальнішою проблемою на сьогодні є легалізація ринку праці, яка потребує комплексного вирішення та співпраці з боку роботодавців. Перш за все, роботодавці повинні усвідомити відповідальність за допуск до роботи, не оформлених належним чином працівників та наслідки таких вчинків. Заступник нагадала, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України О. Гончарука від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, Державна податкова служба спільно з органами Держпраці та Пенсійного фонду розпочали другий етап кампанії та вже проводять перевірки щодо дотримання вимог трудового законодавства, а при встановлені факту порушення застосовуються значні штрафні санкції. Анна Гвоздик закликала роботодавців бути відповідальними та не порушувати вимог трудового законодавства.

Лектор Юлія Семеренко – заступник начальника Дружківського відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Костянтинівсько-Дружківського управління ГУ ДПС у Донецькій області розповіла про декларування доходів отриманих за підсумками 2019 року. Податківець наголосила, якщо фізична особа - підприємець отримав інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, то такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими для платників податку - фізичних осіб. Юлія Семеренко розповіла, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, строки подання декларації та сплати податків.

Податківець приділила увагу деяким особливостям заповнення  нової форми декларації про майновий стан і доходи, продемонструвавши зразки заповнення. Повідомила, що після вступу в силу нової форми декларації про майновий стан і доходи, для отримання податкової знижки обов’язково надається додаток 3 до декларації.

Юлія Семеренко розповіла, що з кожним роком все більше громадян надають декларації у електронному вигляді. Електронний кабінет платника податків - зручний сервіс для громадян, який допомагає у заповненні декларацій, мінімізує помилки, автоматично заповнює облікові данні, а також відображає розрахунки з бюджетом.

У завершення семінару присутні мали змогу задати питання та поділитися своїми думками стосовно нововведень у податковому законодавстві.