Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 178 млн гривень ПДВ сплачено платниками Мар’їнського управління

, опубліковано 16 січня 2020 о 15:19

За січень-грудень 2019 року платниками Мар’їнського управління Головного управління ДПС у Донецькій області сплачено до Державного бюджету України 178 млн гривень податку на додану вартість. Зокрема у грудні - 25 мільйонів гривень, що перевищило середньомісячні надходження майже на 11 мільйонів або на 45,1 %.

Надходження ПДВ займають 30 % у загальній сумі сплачених до державного бюджету коштів по Мар’їнському управлінню.

На обліку у Мар’їнському управлінні станом на 01.01.2020 року перебуває 198 платників податку на додану вартість юридичних осіб та 37 фізичних осіб-підприємців.

Звертаємо увагу, що з 01.01.2020 року набрали чинності нові реквізити рахунків для сплати ПДВ. Інформацію щодо реквізитів рахунка у системі електронного адміністрування ПДВ платники податків мають можливість переглянути в приватній частині Електронного кабінету у вкладці «Дані про банківські реквізити» режиму «Облікові дані платника» та у вкладці «Реєстр транзакцій» режиму «Система електронного адміністрування ПДВ» або звернутись до відповідного органу Державної податкової служби України.

Зокрема платники ПДВ, які знаходяться на обліку в Мар’їнському управлінні можуть отримати довідки за телефоном (062-78) 3-36-48.

Але й це не все. Починаючи з 13.01.2020 року необхідно використовувати лише банківські рахунки за стандартом IBAN. Якщо в документі буде зазначено не IBAN, а пара реквізитів "Код банку (МФО)" і "Номер рахунка", то Система електронних платежів (СЕП) забракує такий платіж.